NyhederKlubmodul henter siden
Vragtur til Ærøsund færgen 14. Oktober
Tilmeldingsfrist er overskredet
DATO ÆNDRET TIL 14. Oktober 


Vragtur til M/F Ærøsund

I Oktober - tager vi på vragtur til M/F Ærøsund, også kaldet færgen. Vragture er altid påvirkelige af vind, sø og strøm, så vi har en plan A og en plan B.

Plan A er M/F Ærøsund. Ærøsund giver mulighed både for relativ dybt og ikke-så dybt dyk, så det er en fin mulighed for ny-uddannede til at prøve et vragdyk.

Historien
M/F Ærøsund blev bygget i 1960 på Husumer Schiffswerk. Hun blev bygget til passagerer, biler og godsvogne og sejlede på overfarten Ærøskøbing - Svendborg fra 1960 - 1999. Herefter blev hun brugt til kulturarrangementer ved kaj.

Ærøsund blev sænket i oktober 2014 for at tjene som et kunstigt rev og en interessant dykkerlokalitet.

Vraget
Vragets ligger på 19 meter vand i Svendborgsund og er afmærket med to bøjer. Toppen er skorstenen, som er på ca. 6 m vand og broen på ca. 10 m vand. Der er derfor mulighed for både halvdybt og ikke-så-dybt dyk. Der er flere steder lavet huller i skroget, som gør det muligt at svømme ind i vraget på sikker vis.

Turen
Vi følger plan A, altså M/F Ærøsund, hvis vejr og strøm tillader det. Hvis ikke, tager vi plan B, som er motortorpedobådene i Lunkebugten.

Hvis du vil længere ned end broen, skal du medbringe en lygte.

Dato: 14 Oktober 2023, kl. 08:00. Tidspunktet kan evt. ændres, hvis strømprognosen taler for det. Der udsendes besked med SMS, hvis det sker.
Sted: Vi mødes ved grejrummet, hvor det aftales om vi følger plan A eller plan B. 
Afslutning: Kl. ca. 18, hvor vi hjælpes ad med at skylle ribben og få den og resten af grejet på plads.
Turleder: Esben (4043 3962)
Tilmeldingsfrist: Ribben har højst plads til 8 dykkere med udstyr, men afstanden fra havnen er kort, så der er mulighed for at sejle i pendulfart, hvis vi bliver mange
Medlemmer af Assens Dykkerklub (ikke gæstemedlemmer) har fortrinsret til pladserne. Herefter kan der fyldes op med gæstemedlemmer.

Tilmeldte
4 /8
Tilmeldingsfrist
14.10.2023
Tidspunkt
14.10.2023 kl. 08.00 - 14.10.2023 kl. 18.00
Sted
Mødested: grejrummet ved Søsportscenteret
Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer